V noci horela chata v Bardejove a osobné auto v Prešove

20.05.2013 Prešov

Prešov/Bardejov 20. mája (TASR) – Hasiči v noci na dnes likvidovali požiar chaty a osobného auta. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Pavol Vravec, požiar staršej chaty v chatovej oblasti Mihaľov pri Bardejove im nahlásili krátko po 2. hodine.
„Na likvidácii ohňa sa podieľalo päť hasičov s dvoma kusmi techniky, pričom boli nútení postupne rozoberať strešnú konštrukciu, aby sa dostali k ohniskám. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania, škodu majiteľ odhadol na 300 eur,“ uviedol Vravec a doplnil, že v súvislosti s požiarom nemali hlásené žiadne zranenia osôb.
Prešovskí hasiči približne o 3.25 h prijali hlásenie o požiari osobného auta, ktoré horelo na Bajkalskej ulici v Prešove. Po príchode na miesto zistili, že horí vozidlo BMW s popradským evidenčným číslom, pričom požiar ohrozoval aj vedľa zaparkované auto.
„Hasiči s požiarom bojovali viac ako hodinu. Likvidáciu ohňa však komplikovali vybuchujúce pneumatiky. Napriek rýchlemu zásahu auto zhorelo, na vedľa stojacom vozidle bola poškodená zadná časť auta a menšie škody sú aj na stĺpe verejného osvetlenia,“ povedal operačný dôstojník.
Ako doplnil, podľa predbežných zistení išlo o úmyselné podpálenie vozidla, pričom celkové škody spôsobené požiarom boli zatiaľ odhadnuté na 25.000 eur. Na zásahu sa podieľalo šesť hasičov.
 

Vyberte región